.
Delphine Boel
maandag 29 juli 2024

Prinses Delphine Boël: “Ik had het toen echt zwaar” 

Ze begon met schrijven 

Wie interesse heeft in kunst, waaronder die van Delphine Boël, kan vanaf 3 augustus terecht in Knokke voor de expo ‘What Makes Me Happy’. Daarin stelt de prinses haar werken ten toon.

“De tentoonstelling is resoluut opgevat als een zoektocht naar positieve onderwerpen, zoals de alledaagse momenten waar ik wezenlijk gelukkig van word, en waar ik met plezier aan terugdenk. Elk schilderij beeldt een simpel thema uit, omringd door digitaal bewerkte kalligrafieën. Vooral het woord love keert telkens weer terug, waarbij ik de letter o iedere keer heb opgevuld met kleurrijke verf en levendige tinten. Keer op keer op die manier het woord liefde neerschrijven ervaar ik als een soort hersenspoeling die me in een staat van vredige meditatie brengt”, zegt Delphine in Humo.

De prinses heeft ook gedichten geschreven, waarvan dan later enkele modeartikelen van vervaardigd werden. Die teksten worden voor deze tentoonstelling opnieuw gebruikt.

“Ik heb ze geschreven in 2014 en 2015, in een periode dat ik het echt heel zwaar had. Op basis van die teksten hebben we een reeks prachtige outfits ontworpen, die we onlangs op een catwalk hebben laten zien.”