.
News Image

Prinses Louise van België wordt 18

Kleine meisjes worden groot

Het lijkt alsof het de dag van gisteren was dat prinses Louise werd geboren. De dochter van prins Laurent en prinses Claire wordt volgende maand 18 en daarmee heeft het koppel een eerste volwassen kind in huis rond lopen.

Prinses Louise is een mooie samensmelting van haar vader en moeder en heeft vooral het speelse, avontuurlijke en plagerige mee van Laurent. De nuchterheid heeft ze dan weer van haar moeder. “Het is een meisje dat al veel hee­ meegemaakt in haar leven en zeer verstandig is. En al op jonge leeftijd haar eigen persoon was: ik hoor van mensen die haar kennen dat ze als klein meisje al een heel sterke wil had, heel goed wist wat ze wel en niet wilde”, vertelt Brigitte Balfoort in Story.

De prinses wordt heel erg geliefd door haar vader en Claire moet er over waken dat hij zijn zonen Nicolas en Ayméric ook voldoende aandacht geeft. De goede band tussen prinses Louise en kroonprinses Elisabeth zorgt er dan weer voor dat de band tussen Koning Filip en prins Laurent beter wordt. “Hij heeft ze opgevoed als kosmopolieten. ’t Is te zeggen: hij had de ideeën, en het was Claire die de hele dag met de grote bestelwagen rondreed van de pianoles, naar de zwemles, naar de scouts... Ze had er een voltijdse baan aan.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent

Bio van Prinses Claire

Meer Over:

Prinses Claire