.
Rani De Coninck
donderdag 6 juni 2024

Rani De Coninck: “We hadden geen idee waar we aan begonnen” 

Het was een nieuw programma 

Er zijn wel al wat programma’s op tv geweest waarbij een BV te gast is om te praten over zijn of haar leven, verleden, toekomst,… Denk maar aan ‘Het Huis’, ‘De Columbus’ en ‘Zomeravonden’. ‘Door De Bomen’ past perfect in dat rijtje.

Een van de gasten in dat programma was Rani De Coninck. Zij vertelt in De Morgen wat het programma zo bijzonder maakt.

“Ik vind het woord BV eigenlijk heel lelijk. Ik vind een bekende Vlaming niet per se een boeiende Vlaming. Zo mag ik hopen dat je mij nu geen vragen stelt omdat ik gewoon bekend ben, maar omdat het je interesseert, omdat je ergens wel geboeid bent. Ik ben blij dat de makers van Door de bomen daar ook zo over denken. Zij wilden vooral boeiende Vlamingen in dat huisje hebben en dat hoefde niet per se een A-list BV te zijn.”

Voor de selectie aan BV’s werd gemaakt, zijn er verschillende lange gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten. Daar werd vooral gepraat over het leven.

“Wij hadden, tot we in de natuur bij dat huisje werden gedropt, geen flauw idee waaraan we meededen, dus het was belangrijk om elkaar echt goed te leren kennen, zodat er vertrouwen kon ontstaan. Een veilig gevoel is binnen zo'n format heel belangrijk, net omdat je jezelf naar de kijker toe volledig openstelt."

Bio van Rani De Coninck

Meer Over:

Rani De Coninck