.
Raven van Dorst
donderdag 24 oktober 2024

Raven van Dorst: “Ik blijf het een beetje raar vinden”

Velen kennen Raven zo niet

Voor veel mensen was Raven van Dorst een nobele onbekende toen hij deelnam aan’ De Slimste Mens Ter Wereld’. Anderen zullen hem dan weer kennen van de muziek die hij maakt. Hij moet zelfs toegeven dat er veel Belgische muziek is waar hij van houdt.

“Na onze eerste plaat werd DOOL meteen omarmd door de metalscene, wat ik een beetje raar blijf vinden. Nu goed: wat telt, is dat het goed loopt. En deze tour brengt ons trouwens ook naar België, op 27 oktober spelen we in Aalst”, klinkt het in Humo.

Raven timmert al sinds 2017 aan een weg in Europa samen met zijn band. Maar net als veel bands kwamen ze ook in aanraking met Corona en mochten ze daarna vanaf nul beginnen.

Ondertussen is de band toe aan hun vijfde plaat. Voor Raven is het een reactie op een almaar sneller veranderende wereld, waarin mensen zich almaar sneller moeten aanpassen aan veranderingen.

“We leven in een tijd waarin nieuws sneller dan ooit op onze deurmat valt. Er wordt je de hele tijd een spiegel voorgehouden: wie ben ik in dit verhaal? Wat is mijn standpunt? Ik kan dat zó heftig vinden, al die onophoudelijke input. Of al die influencers die je vertellen wat vet is, wat leuk is. Door dat continue bombardement raak je jezelf toch continu kwijt? Ik heb daar in elk geval last van. Maar die fluidity zinspeelt ook op m'n eigen fluïditeit, m'n eigen veranderlijke zijn, omdat ik intersekse ben geboren.”

Bio van Raven van Dorst

Meer Over:

Raven van Dorst