.
Regi Niels Destadsbader
donderdag 24 november 2022

Regi over de Zillion: “Jammer dat ik nog zo jong was”

Ik was een nerd die alleen met muziek bezig was

De lancering van de film Zillion zorgde voor heel wat ophef in medialand. In de film is onder andere ook de muziek van Milk Inc. te horen. Daarnaast is ook de videoclip van ‘Losing Love’ daar opgenomen.

“Natuurlijk was dat graaf en op technologisch vlak revolutionair”, aldus Regi in Dag Allemaal. Maar volgens hem maken ze het toch allemaal mythischer dan het was. “Wat ik tof vond waren de dingen die het volk niet zag, de clubs in de club”, aldus Regi.

Anneke was de zangeres die vóór Linda bij Milk Inc. zong. Een aantal showcases zijn toen ook in de Zillion doorgegaan met haar.

De film heeft de dansmuziek van de jaren ’90 weer in de aandacht gebracht. Uiteraard is dit goed voor de muziekindustrie maar minder goed voor de links die terug naar boven komen met bepaalde milieus en daar dan onterecht aan gekoppeld zouden kunnen worden.

“Voor mij was het gewoon een discotheek, misschien wat groter dan de andere”, verneemt Dag Allemaal van Regi. Ik was toen een nerd die enkel met muziek bezig was. Nu zou dat toch anders zijn”.