.
News Image

Regi praat over de dood van dochtertje Linda Mertens

Regi: dit is het ergste wat ik ooit in mijn leven gezien heb.


Het jaar 2017 was niet voor iedereen een even leuk jaar. Vraag maar aan Linda Mertens: haar dochtertje Lio overleed in april.

Voor Regi Penxten was het een jaar met een hoogtepunt maar ook met een dieptepunt. Dat vertelt hij maandag in de kerstspecial van Het Heilig Huis van Hanssen op Joe. We hebben een heel zware slag gehad met het verlies van het dochtertje van Linda, Lio. Dat was in april dacht ik maar daar ging al een heel lange strijd aan vooraf. Het kind was ocharme maar 2,5 jaar en dat is echt een hele lijdensweg geweest. Ik ga daar niet teveel over uitweiden maar dat was gewoon vreselijk. Dat was het ergste wat ik ooit in mijn leven gezien heb en ik heb het dan nog maar moeten zien, ik heb het dan nog niet moeten meemaken. Dus je moet je maar eens inbeelden hoe verschrikkelijk dat voor Linda was. Dan relativeer je ineens alles. Als je zoiets meemaakt, dan weet je dat je zoiets eigenlijk nooit wil meemaken in je leven.

Je probeert er te zijn voor Linda maar je weet natuurlijk niet wat je moet zeggen want wat moet je zeggen tegen iemand die zijn kind verliest? Die wil gewoon haar kind terug. Je kan er proberen te zijn, ik probeer dat ook wel een beetje te doen. Ik ben daar nooit een held in geweest om zo de beste vriend te zijn maar ik probeer toch af en toe te laten horen dat we er voor haar zijn, gaat Regi verder. We hebben nog contact maar dat was een vreselijke periode.

Noodgedwongen heb ik dan mijn groep moeten stilleggen. Je kan niet vrolijk in het Sportpaleis gaan rondspringen op dat moment. Linda heeft ook tijd gevraagd en wij geven die zoveel tijd als ze wil. Als ze volgend jaar zegt dat ze terug wil beginnen zingen, zegt die dat over vijf jaar pas dat ze wil zingen of zegt die dat nooit, dan is het ook zo. Ik ga niet morgen efkes een andere zangeres zoeken. Het is nu zo en dat mag zolang op pauze staan als ze zelf wil.



Het volledige gesprek met Regi hoor je maandagnamiddag op Joe in het programma van Evi Hanssen.