.
Riadh Bahri
zondag 18 december 2022

Riadh Bahri: "De rest van leven verder met een prangende vraag"

Vader Riadh Bahri tot op het laatste moment geworsteld met gevoel

Heel vaak hoort men dat het uit de kast komen voor homo’s vaak een jarenlang proces is. Ook voor Riadh Bahri was zich outen niet evident. Zijn vader kon moeilijk om met het feit dat zijn zoon een man als levenspartner verkoos.

“We konden niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar”, vertelt Riadh Bahri aan Dag Allemaal. Zijn vader overleed vorig jaar en sinds dat moment zat Riadh Bahri met een prangende vraag: “Moet ik nu echt de rest van mijn leven verder met het idee dat mijn vader een fundamenteel deel van wie ik ben niet kon aanvaarden”, vraagt hij zich af maar daar kwam uiteindelijk toch een antwoord op.

De maatschappelijk werkster die zijn vader verzorgde wist te vertellen dat de vader van Riadh Bahri haar had opgebiecht zelf gewrongen te zitten tussen gevoelens.

Van “Jij bent mijn kind, ik zie je graag en je hebt mijn zegen”, tot “Wat gaan de mensen denken. Wat gaan ze er in Tunesië van vinden dat mijn zoon met een man is getrouwd”. Dit waren de dilemma’s waar de vader van Riadh moeite mee had tot het laatste moment dat hij leefde, ontdekt Dag Allemaal.

Bio van Riadh Bahri

Meer Over:

Riadh Bahri