.
Rob de Nijs
maandag 22 november 2021

Rob de Nijs in Sportpaleis: “Wat ziet hij er slecht uit”

"Een schim van zichzelf"

Misschien hebt u de beelden zondagavond ook wel gezien in ‘Het Journaal’, daarin zat een reportage over het Belgische afscheidsconcert van Rob de Nijs in het Sportpaleis van Antwerpen. Dan hebt u zonder twijfel het enorme gebibber van Rob de Nijs gezien. Dat had niets met de zenuwen te maken, de man heeft helaas Parkinson en dat weegt zwaar op hem.

De Nederlandse zanger blaast volgende maand 79 kaarsjes uit, maar op hij dat nog kan is nog maar de vraag. Rob de Nijs is fel achteruit gegaan en dat was tijdens het concert duidelijk te merken. Op Facebook lezen we bijna alleen maar positieve reacties, duidelijk verbloemd om de man niet te kwetsen. Maar op Twitter zijn de mensen deze keer meer recht voor de raap.

“Rob de Nijs, wat een groot artiest, het is verschrikkelijk om te zien maar deze man heeft alles over voor z’n fans”, lezen we in één van de tweets.

“Wat ontzettend triest. Wat ziet hij er slecht uit. Kan alleen maar huilen... Een schim van zichzelf”, schrijft Sandra op Twitter.

Zo’n 14.000 tickets werden er verkocht voor het afscheidsconcert van Rob de Nijs in Antwerpen, al zou het Sportpaleis wel ‘verdacht Nederlands’ geklonken hebben. Die mensen zagen een aftakelende Rob de Nijs een poging doen om zijn grootste hits te zingen.

“Pijnlijk om te zien hoe zo’n groot artiest vandaag de dag bijna niet meer te herkennen is. Zijn stem is niet meer wat het geweest is, het publiek moest meermaals invallen omdat Rob niet meer in de mogelijkheid was om te zingen”, lezen we in een reactie.

En ook de kranten zijn niet onder de indruk van zijn laatste Belgische concert. ‘Hartverscheurend was het’, lezen we in Het Nieuwsblad. “Nummers als ‘Ritme van de regen’ en ‘Het werd zomer’, klonken als schimmen van wat ze eigenlijk zijn”, schrijft Bart Steenhaut in de krant. “Je zág 'm afzien, en denken dat dit geen goed idee was. En dat was de juiste analyse”, gaat de recensent verder.
Volgens Bart Steenhaut was het afscheid best wat vroeger gekomen, dat moet hard aankomen bij de zanger en zijn management.

Hoe dan ook, heel wat mensen hebben afscheid kunnen nemen van de zanger en de echte fans hebben ervan genoten. En Rob? Die zal normaal gezien nooit meer op een Vlaams podium staan.