.
News Image

Rob Vanoudenhoven is weg met zijn ma

Laatste aflevering Weg met ons Ma.
Robert, zo noemt moeder Dora haar jongste zoon Rob steevast. Hij is haar oudste. Dora scheidde van Robs vader toen hij veertien was. Hun band is zo hecht dat Rob zijn moeder niet naar één, maar naar twee bestemmingen meeneemt in de laatste aflevering van Weg met ons Ma, een programma dat de voorbije weken aan 30,6% marktaandeel zat met gemiddeld 540.000 kijkers.

Rob Vanoudenhoven: “Mama heeft zich te pletter gewerkt voor ons. Avontuurlijke reizen heeft ze nooit gedaan, want die drempel is te hoog. Ze heeft nooit de tijd gehad om aan zichzelf te denken. Ze heeft altijd gezorgd voor andere mensen. Hoog tijd dus om iets te doen met ons twee.”

Eerste bestemming is Reykjavik, en op de luchthaven moet Rob moeder duidelijk maken dat die stad niet in Zwitserland ligt. Want hun eerste stop is het land van vuur en ijs, IJsland. Met alle outdooractiviteiten de perfecte plek, denkt Rob, om zijn moeder van haar hoogtevrees en haar fobie voor diep water af te helpen. Te beginnen met een fikse gletsjerwandeling. Dora moet omhoog langs steile wanden, met een pikhouweel en spikes op haar bergschoenen. Op haar knieën, stapje voor stapje, heel traag maar vastberaden. Dora overwint haar angst en raakt boven. Terwijl zoonlief gewoon een pad naar boven neemt.

Voor stap twee in Robs therapie tegen hoogtevrees heeft Dora meer overtuiging nodig. Paragliding aan een parachute van een hoge klif. “Gij hebt met me geen compassie”, klaagt Dora. Uiteindelijk geeft ze toe. Zolang het maar geen bungeespring is. “Ik ga toch niet mottig worden, daar?”, vraagt ze voor de sprong. Uiteindelijk geniet Dora van de sprong en het unieke uitzicht. Al zal ze zich nog tijdens de vlucht beklagen dat ze voor de sprong nog soep heeft gegeten.

In Thingvellir overwint Dora nog haar angst van diep water. Ze snorkelt in de breuklijn tussen Europa en Amerika in een kreek met het helderste water ter wereld. En Dora geeft geen kick als ze met een uitgebouwde monstertruck steil zandheuvels opsnort.

Voor zoveel afzien wil Rob Dora belonen met een paar dagen Las Vegas. Ze vliegt er als Supergirl aan kabels boven Fremont Street en krijgt een lift van de Easy Riders, een groep motards op zware blinkende motoren. “Eindelijk kan ik meerijden op een Harry Davidson, het best wat ik hier al heb meegemaakt”, zucht Dora. Maar dé beloning moet nog komen. Rob heeft voor zijn moeder een rolletje geregeld in de horrorfilm Pool Party Massacre.

Dora is gek op griezelfilms. Ze moet een gekke vrouw spelen die nogal hardhandig op een gevaarlijke moordenaar met een pikhouweel botst. Zo komt Robs ma op in een plas bloed aan haar einde in Vegas. En er is er maar één die voor de opkuis moet zorgen.

Weg met ons Ma, maandag 1 april om 21.40 op VTM.