.
Robby Cleiren
maandag 11 maart 2024

Robby Cleiren maakt carrièreswitch

Hij gaat het combineren

Robby Cleiren, de naam zegt u misschien niet meteen iets, maar van je gezicht ken je de acteur zeker en vast, wordt binnenkort leerkracht.

De acteur maakt deze carrièreswitch nadat hij steeds meer en meer merkte dat men in deze samenleving steeds minder nood heeft aan toneelspelers, maar waar er wel een grote vraag heerst naar leerkrachten.

“En in dat geval wil ik plaatsmaken, hoeveel ik ook van toneel houd. De Japanners noemen dat ikigai: je moet zien waar je talenten liggen, maar ook wat de wereld nodig heeft. In de deelverzameling tussen de twee vind je geluk. Ik ben graag met mensen en verhalen bezig, in het onderwijs kan ik dat ei misschien ook kwijt, zeker nu jongeren steeds minder interesse hebben in literatuur”, zegt Cleiren in Gazet van Antwerpen.

Het is natuurlijk jammer dat Robby zijn job als acteur minder zal kunnen doen, maar hij heeft er vrede mee. Hij heeft lang kunnen en mogen genieten als acteur en nu wil hij daarvoor iets in ruil geven.

“Het is niet dat ik helemaal stop met spelen. Ik blijf wie ik ben. Vergelijk het met water: soms neemt het de vorm aan van ijs, soms verdampt het of wordt het vloeibaar. Mijn leven zal vanaf nu misschien wat meer hybride zijn, maar ik geloof dat het de enige manier is om mijn liefde voor theater te vrijwaren van verzuring.”

Bio van Robby Cleiren

Meer Over:

Robby Cleiren