.
Rocco Granata
zaterdag 26 november 2022

Rocco Granata: “Ik wou het nummer eerst niet opnemen”

Hij schreef het voor zijn vrouw

Het is al zo’n 8 jaar geleden dat Rocco Granata nog eens op een podium stond. Maar ondanks dat is Rocco in al die jaren steeds muziek blijven maken. Voor het geld moet hij het niet meer doen, maar hij kan nu eenmaal niet zonder.

“Vroeger had ik een eigen platenfirma, Cardinal Records, en was ik producer van o.a. Louis Neefs, Marva, Marino Falco en Will Ferdy. Ik had ook een opnamestudio en een platenperserij, maar ik heb alles van de hand gedaan”, begint Rocco in Dag Allemaal.

Naast een nieuwe single voor het WK, komt er ook nog een single uit vlak voor Kerstmis. Dat nummer krijgt de titel: ‘In Paradiso’ en gaat over zijn vrouw die er niet meer is.

“Ik had dit nummer al heel lang in mijn hoofd. Ik wou het eerst niet opnemen omdat ik geen munt wilde slaan uit de dood van mijn vrouw. Maar toen dacht ik: ‘Waarom niet? Iedereen mag – nee, moet – weten hoe graag ik mijn Rosie zag.”

Rocco trok daarvoor naar de studio van Stef Kamil Carlens en dat waren pittige opnames. “Ik ben zeker tien keer moeten stoppen met zingen omdat ik een krop in mijn keel kreeg. Mijn hart en ziel zitten in dit lied.”