.
Gunther Neefs
woensdag 6 maart 2024

Günther Neefs: “Hij heeft het nummer nieuw leven ingeblazen”

Zelf had hij geen grote hit

Op vlak van optredens en concerten heeft Günther Neefs altijd een goed gevulde agenda gehad. Maar het was duidelijk nog niet druk genoeg voor de zanger, want hij heeft nu ook een eigen kledinglijn op de markt gebracht.

2023 was een topjaar voor Neefs en dat heeft vooral met zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ te maken.

“Het is inderdaad zo dat ik door het programma een breder publiek heb kunnen aanspreken. Dat merkte ik ook bij de Parkies, de reeks openluchtoptredens die ik vorige zomer heb afgewerkt. Jong en oud stond zich te amuseren voor het podium, tot zelfs jonge meisjes die vanuit Amsterdam waren afgezakt. Televisie, en zeker zo'n goed gemaakt en populair concept als Liefde voor Muziek, heeft een ongelooflijke impact”, zegt hij in Story.

Een echt grote hit heeft Günther niet gescoord, althans niet met zijn zelfgemaakte covers. Metejoor scoorde dan wel weer een gigantische hit met ‘Laat ons een bloem’, een nummer van Günthers vader Louis Neefs.

“Hij heeft het nummer nog maar eens een nieuw leven ingeblazen, na eerdere hitversies van Yevgueni en #LikeMe. En een aantal van de nummers die ik zelf bracht in het programma, zijn nu nog steeds publieksfavorieten tijdens mijn optredens. Denk maar aan Wat een wonder van Stef Bos, Waterfall van K3 en zeker ook Victory van Daan. Ik zing die versies nog steeds heel graag, omdat ze ook erg dicht staan bij wat ik doe en wie ik ben. Dat zit echt in mijn comfortzone.”

Bio van Günther Neefs, Louis Neefs, Stef Bos, K3 en Daan