.
Roel Van Bambost
zondag 25 december 2022

Roel Van Bambost: “Ik wil hem dat meer zien doen”

Hij is grote fan van zijn films

Zanger en presentator Roel Van Bambost werd begin december 80 jaar. De man staat nog geregeld twee tot drie keer per maand op een podium en is net zoals vroeger nog altijd gepassioneerd door films.

In het verleden werkte Roel ook nog samen met Erik Van Looy, die toen nog niet superbekend was. “Toen ik nog voor ‘Première’ werkte, was hij mijn regisseur. Erik is ook degene die tegen mij gezegd heeft dat ik Jo Röpcke moest opvolgen toen die stopte”, begint Roel in Dag Allemaal.

Erik en Roel gingen een aantal keren samen naar het filmfestival van Cannes. Maar Roel had nooit gedacht dat Erik ooit presentator zou worden.

“Ik voelde wel dat hij heel graag programma’s zou presenteren, maar ik vroeg me vooral af hoe hij dat zou gaan doen met zijn Antwerps accent. Toen hij voor het eerst ‘De Slimste Mens’ mocht gaan presenteren heeft hij zes maanden keihard gewerkt om het accent eruit te krijgen.”

Roel kan dan ook niet anders dan toegeven dat Erik een goede presentator is geworden. “Maar jammer genoeg heeft hij nu veel te weinig tijd om films te maken. En dat ik hem graag wat meer zie doen, want hij is een geweldig talent.”