.
Roel Van Bambost
zondag 18 december 2022

Roel Van Bambost: “Ze hadden het daar moeilijk mee”

Dat betekende zijn ontslag

De jonge mensen onder ons zullen Roel Van Bambost niet meteen kennen. Maar de al wat oudere mensen kennen Roel zeker als zanger van het duo ‘Miek en Roel’ en als presentator op de VRT. Daar heeft hij 5 jaar gewerkt.

“Ik ben daar gestopt omdat ik aan de deur ben gezet. Ik presenteerde als opvolger van Jo Röpcke het filmprogramma ‘Première’ en daarna deed ik de wekelijkse filmrubriek in ‘Het Journaal’. Wat er precies is gebeurd, weet ik nog altijd niet, maar ineens vond men dat er iemand anders moest komen en werd ik bedankt voor bewezen diensten”, blikt Roel terug in Dag Allemaal.

Roel heeft nooit echt geweten waarom, maar er waren wel een paar dingen waarvan Roel kon vermoeden dat die aan de reden van zijn ontslag lagen.

“De journalisten en eindredacteurs hadden het er moeilijk mee dat ik de filmrubriek zelf samenstelde. Ze vonden dat ze te weinig inspraak hadden. Dan had iemand iets over een bepaalde film gelezen en vroegen ze waarom ik die niet besprak. Simpel: omdat die meestal niet goed was.”

Andere journalisten waren dan weer boos omdat zij 5 minuten minder zendtijd krijgen omwille van de filmrubriek. “Zij vonden dat die 5 minuten extra op woensdag ten koste gingen van het algemeen nieuws. Klopt niet, natuurlijk, want die stonden los van de vaste duur van het journaal.”

Bio van Roel Van Bambost, Miek en Roel en Jo Röpcke