.
Roos Van Acker
dinsdag 5 juli 2022

Roos Van Acker: “Ik wil het zelf kunnen oplossen”

Ze probeert een evenwicht te vinden

12 jaar geleden verloor Roos Van Acker haar vader. Een periode die haar getekend heeft voor het leven en waar ze het nog altijd moeilijk mee heeft. Ze mist hem nog elke dag enorm. Haar mama heeft ze wel nog, hun band is sinds de dood van haar vader veel sterker geworden.

“Ik ben echt bang dat ik mijn mama zou verliezen. Ze is ook heel lang alleen gebleven. Sinds drie jaar geleden heeft ze de liefde van haar leven ontmoet. Het is zo mooi om die twee samen te zien en het doet mij zo veel deugd dat ze haar tweede jeugd beleeft”, glimlacht Roos in Het Laatste Nieuws.

Haar mama is een dankbare hulp in moeilijke en drukke tijden en ook bij haar zus vindt Roos vaak steun en wijze raad. Ze moet maar bellen of ze staan al voor Roos klaar. Ondanks dat ze niet zo graag om hulp vraagt.

“Ik wil zo graag alles alleen oplossen. En ‘nee’ leren zeggen, das nog zoiets waar ik het moeilijk mee heb. Ik denk vaak: dit mag ik niet laten passeren, want misschien val ik wel zonder werk. Op alles ingaan, vreselijk.”

Zo veel werk aanvaarden, het is Roos niet altijd ten goede gekomen. Maar ze laat zich niet meer vangen. “Evenwicht vinden, in alles, daar probeer ik naar te streven.”

Bio van Roos Van Acker

Meer Over:

Roos Van Acker