.
Roos Van Acker
zondag 18 september 2022

Roos Van Acker is leerkracht: “Dat geeft mij veel voldoening”

ze heeft haar roeping gevonden

Wanneer je naar school begint te gaan, werk je meteen aan een mooie toekomst. Niet iedereen zit even graag elke dag op de schoolbanken, al had Roos Van Acker daar weinig moeite mee. Na haar mediacarrière werd ze zelf leerkracht.

“Lesgeven zit me in de genen. Mijn moeder was kleuterjuf, mijn zus leerkracht. Ik heb zelf Germaanse gestudeerd met het idee dat ik wel leerkracht kon worden als di muziek niets werd. Toen het mediawerk wat minder werd kon ik aan de slag in de opleiding Media en Entertainment Business en daar ging ik dan ook graag op in”, zegt Van Acker in Billie.

Roos ziet het als een roeping om de studenten te laten delen in haar ervaring. “Mijn ervaring doorgeven aan al die gretige jonge honden, hen mee vormgeven tot echte parels: daar word ik blij van.”

Wie bij Roos in de klas terecht komt kan zich aan leuke, maar strenge lessen verwachten. Want Roos wil dat het goed is, zo niet perfect.

“Ik leer hen ideeën te pitchen en te spreken voor groepen. Ik leg ook heel erg de nadruk op correct taalgebruik. Als ik die eerstejaars zie groeien van onzekere kuikens naar zelfzekere mensen die hun plek vinden in de media, dan geeft mij dat ongelofelijk veel voldoening.”

Bio van Roos Van Acker

Meer Over:

Roos Van Acker