.
Saartje Vandendriessche
zondag 28 januari 2024

Saartje Vandendriessche: “Ik bekijk elke dag of ik het gehaald heb”

Dat helpt haar

Heel wat mensen in Vlaanderen hebben niet voldoende slaap of geen goede nachtrust. Saartje Vandendriessche behoort gelukkig niet tot die categorie. Maar heeft wel goede tips voor mensen die het probleem wel herkennen.

“Een slaaproutine, elke avond dezelfde handelingen, voor je in bed kruipt, is nooit slecht. Ikzelf hecht er veel belang aan om mij te ontschminken en mijn gezicht grondig te reinigen. Ik overloop 's avonds ook altijd even de dag. Ik zet 's morgens doelen en ik bekijk 's avonds of ik die gehaald heb”, legt ze uit in Gazet van Antwerpen.

En ook voor de mensen die vaak piekeren, heeft ze tips. Zo kan het misschien helpen om een piekermomentje overdag in te lassen. Dan hoef je dat ’s avonds niet meer te doen.

“Het is ook altijd goed wanneer je onverwacht de slaap niet kunt vatten, dat je nagaat waarom dat zo is. Ik val bijvoorbeeld heel moeilijk in slaap als ik look gegeten heb. Als ik slecht in slaap geraak, probeer ik op voorhand mijn droom te bepalen. Dan roep ik fijne beelden op waarover ik wil dromen. Vaak helpt dit mij om toch in te dommelen.”