.
Saartje Vandendriessche
maandag 21 november 2022

Saartje Vandendriessche: “Ik heb veel mannelijke energie”

Ze probeert het wat te temperen

Saartje geeft in Het Laatste Nieuws toe veel prikkels nodig te hebben. Zeggen dat ze iets niet kan, werkt omgekeerd bij haar. “Als ze op school zeiden dat ik beter geen wiskunde kon kiezen, dan ging ik expres wiskunde doen. Ik werkte zo hard dat ik bijna negentig procent haalde.”

De mannelijke energie die ze in overvloed zegt te hebben, probeert ze intussen wat te temperen. Ze wil haar zachtere vrouwelijk energie meer laten spreken. “Een vrouw zal veeleer iemand vastpakken of een hand op iemands arm leggen.”

Met ouder worden heeft ze geleerd zich ook kwetsbaar op te stellen. Zo beweert ze sinds twee jaar enorm op zoek te zijn naar een diepere connectie met mensen. “Ik heb het gehad met holle zinnen als: ‘Hé, hoe is het? We zullen nog eens bellen.”

Ze voegt er nog aan toe veel selectiever te zijn in vriendschappen. “Ik investeer enkel nog in vriendschappen die me energie geven.”

Volgens Saartje vinden vrouwen het moeilijker om te zeggen dat ze liever niet meer met elkaar afspreken. Voor mannen is dit makkelijker. “Ze zitten niet zo complex in elkaar,” verheldert Saartje nog in Het Laatste Nieuws.