.
Saartje Vandendriessche
zaterdag 7 mei 2022

Saartje Vandendriessche: “Ik kies er niet bewust voor om vrijgezel te zijn”

Ze heeft al een aantal toxische relaties gehad

Tv-presentatrice en gezondheidsexperte Saartje Vandendriessche heeft in het verleden te kampen gehad met een paar toxische relaties. Daarover doet ze openhartig haar verhaal in Story.

In haar laatste boek onthult ze dat ze een poos ongelukkig was met haar toenmalige partners. “Zonder in detail te treden: ik heb enkele relaties achter de rug die heel veel energie van mij vroegen”, vertelt ze daarover.

Nochtans weet Saartje als geen ander hoe een toxische relatie eruit ziet. “Ik herkende de signalen, maar ik liet het gewoon toe, ik liet over mijn grenzen gaan”, zegt ze.

Dat heeft haar heel wat tranen en energie gekost. “Ik werd daar heel moe van. Er is veel energie van mij afgenomen, maar ik heb hard gewerkt om die terug te krijgen. Ik ben heel blij dat die periode achter mij ligt. Ik nam me voor om dat nooit meer te laten gebeuren”, reageert ze vastbesloten.

“Ik heb hard aan mezelf gewerkt en heb antwoorden gezocht: waarom liet ik over me heen lopen? Waarom trek ik zulke mannen aan? Intussen ben ik helemaal in balans. Niets of niemand kan mij nog belemmeren”, aldus Vandendriessche.