.
Saartje Vandendriessche
donderdag 31 maart 2022

Saartje Vandendriessche: “Ik weet niet of dat veel zal uithalen”

In andere landen is het verboden

Een pedagogische tik uitdelen, mag dat of niet. Het is een discussie die al jarenlang aan de gang is, en waar maar geen correct antwoord op lijkt te komen. De meningen zijn verdeeld, ook bij bekend Vlaanderen.

“Voor de grap geef ik haar ook weleens een tik, maar nooit als straf. Ik heb daar vaak discussies over met vrienden. Velen gaan enkel in gesprek met hun kinderen en verheffen ook nooit hun stem. Ik vind dat erg vermoeiend. Oké, ik heb er altijd spijt van als ik eens uitschiet, maar we moeten kinderen niet als porseleinen kopjes behandelen. Soms moeten ze hun plaats kennen”, legt Saartje Vandendriessche uit in Tv Familie.

Saartje heeft vroeger als klein meisje ook wel eens een klets gekregen van haar vader. “Het ging er thuis dan ook vaak heftig aan toe. Zo’n klets was bedoeld om ons wakker te schudden. Ik heb er zeker niets aan overgehouden. Maar ik ben zelf ook altijd gechoqueerd als ik het zie gebeuren. Maar of dat nu bij wet moet verboden worden. Op vlak van sensibilisering kan dat helpen, maar ik weet niet of het iets zal uithalen bij het kleine percentage van de bevolking dat het doet.”