.
Sabine De Vos
zaterdag 15 juli 2023

Sabine De Vos: “Je moet weten hoe dat werkt”

Het gaat niet vanzelf

Naast zijn carrière in de showbizz kiest Jo Vally nu ook voor een carrière in de politiek. Hij wil als onafhankelijke opkomen en zien wat hij kan betekenen voor zijn gemeente. Ook voormalig presentatrice Sabine De Vos kent de kneepjes op politiek vlak.

“Samenwerken met de oppositie, het is niet makkelijk. Soms had ik echt goeie plannen, maar die werden geboycot door de oppositie. Dat is frustrerend, op zo’n moment vraag je je af waar je mee bezig bent. Daarom ben ik gestopt. De politiek is aan hervorming toe”, zegt Sabine in Dag Allemaal.

Dat Jo toch de stap wil zetten, vindt Sabine erg knap. Al raadt ze hem ook aan om toch een cursus te gaan volgen om de basisknepen van de politiek onder de knie te krijgen.

“Je moeten weten hoe de gemeentelijke financiën werken. Bezint eer ge begint. En weet dat je kritiek en geklaag zal krijgen. Ik heb als schepen vaak brieven gekregen. Bijvoorbeeld van mensen die vonden dat de schoolopvang vroeger en later open moest zijn, omdat ze er niet op tijd raakten door hun job.”

Bio van Jo Vally en Sabine De Vos

Meer Over:

Jo Vally Sabine De Vos