.
 Sabine Hagedoren
woensdag 24 januari 2024

Sabine Hagedoren: “Het is vijf over twaalf”

Ze wil de mensen wakker schudden

We moeten ons terecht zorgen maken om de opwarming van de aarde. Ook Sabine Hagedoren, weervrouw bij VRT maakt zich zorgen en dat zouden meer mensen moeten doen volgens haar.

“Het is vijf over twaalf, ja! Maar dat neemt niet weg dat we er elke dag iets aan kunnen doen. Zelf doe ik dat ook. Ons huis is goed geïsoleerd, er liggen zonnepanelen op het dak en in de keuken werk ik met seizoensproducten. Ook mijn elektrische wagen zorgt voor minder CO2-uitstoot. Ik heb het geluk dat ik een auto kan leasen van mijn werk, helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Van bovenaf moeten er toch regels worden opgelegd, ook al zitten ze in de portemonnee van de mensen. Anders gaan we er niet komen”, zucht Sabine in Primo.

Ons klimaat is erg belangrijk en de kans is groot dat het een belangrijk onderwerp wordt tijdens de komende verkiezingen.

“In mijn omgeving hoor ik dat de mensen er toch mee bezig zijn. Ze zijn bezorgd en dus hoop ik dat het hoog op de politieke agenda staat. De klimaatconferentie begin december kreeg alvast een onvoldoende. Ik hoop dat we in Vlaanderen beter doen.”

Bio van Sabine Hagedoren

Meer Over:

Sabine Hagedoren