.
News Image

Salim Seghers' hartediefje was leerlinge

En ze wisten het zelf niet.


De laatste single van Salim Seghers gaat ondertussen al even mee. Hij zong “M'n hartediefje”. Salim vertelde in Ment op zondag dat het meisje dat figureerde in de clip bij hem in het eerste leerjaar zat en hij haar nog leerde rekenen en schrijven. Ze hadden elkaar zelfs niet ontmoet bij de opname. Salim Seghers had opname op maandag, terwijl de mooie Laura er op woensdag was. Op een dag kreeg Salim telefoon van de moeder van die Laura. De moeder zag haar dochter opduiken in de clip en dat liet ze meester Jos weten, zoals Salim in het echte leven heet. Toen is Salim wel Laura gaan opzoeken en blijkt zij zelfs al een kindje te hebben. De mosterd haalde de gewezen onderwijzer bij Valentijn uit de reclamefolders om inspiratie te halen om deze tekst te schrijven.



Inmiddels staat Salim Seghers al 45 jaar op de planken. Hij stond net op nummer 1 in de Vlaamse hitparade toen hij zijn diploma als onderwijzer kreeg. Het was toen nog de tijd van de lange haren en de brede broekspijpen. Op school kwam Salim keurig gekleed toe. De schooldirecteur vroeg wel een aantal keer om de haren wat korter te knippen, want dit stond niet voor deze functie vond de directeur.



Salim Seghers heeft ook nog toekomstplannen. Tussen optredens door maakt Salim graag grapjes of moppen. Nu is er veel vraag gekomen om deze moppen op een cd te zetten, zoals ook Jacky Lafon heeft gedaan. Een studio gaat er nu voor zorgen, met wat lach op de achtergrond dat dit album er komt.



In primeur vertelde de zanger ook nog dat zijn nieuwe single al klaar is. “Ik wil weer gelukkig zijn” is een cover van Richard Anthony's “Amoureux de ma femme”.