.
Sam De Bruyn
vrijdag 13 januari 2023

Sam De Bruyn: “Het voorbije anderhalf jaar was een wake-upcall.” 

De comeback van radiomaker Sam De Bruyn 

Met ‘De jaren nul’ is radiomaker Sam De Bruyn weer dagelijks te horen op Studio Brussel. Al betekent dat wel dat hij afscheid moet nemen van zijn flexi-job in de horeca.

“Ik stond een tijdje achter de bar in een padelclub in mijn straat. Supertof, want het menselijke contact is daar directer dan op de radio,” vertelt hij in Het Belang van Limburg.

Echt weg uit de radiowereld is De Bruyn nooit geweest. Amper 5 maanden na zijn exit bij Q-music dook hij ad interim weer op bij Studio Brussel. Van tijd tot tijd popte hij op in het negen weekends durende Reizen De Bruyn of als invaller voor Eva De Roo.

“Het voorbije anderhalf jaar was een wake-upcall. Ik had nood aan rust en variatie, en dacht dat ik geen vaste jobs meer wilde. Maar tegelijk genoot ik zo hard van de dingen die ik voor Studio Brussel deed.”

Voor wie het zich dus afvraagt, Sam De Bruyn voelt zich nog steeds thuis bij Stubru. “De accenten liggen anders dan toen ik er begon, maar de waarden blijven bij me passen. Ik wil afwisseling, en hier krijg ik die.”

‘De jaren nul’, van maandag tot donderdag tussen 18 en 19 uur op Studio Brussel