.
Nicolas De Bruyn, Sarah en dochter Elisabeth uit The Sky Is The Limit
donderdag 5 januari 2023

Sarah en Nicolas uit ‘The Sky Is The Limit’: “Dat was gewoon vreselijk”

Ze hadden niet veel duidelijkheid

De bevalling van Sarah uit ‘The Sky Is The Limit’ was behoorlijk pittig. Elisabeth werd 5,5 weken te vroeg geboren en Elisabeth moest meteen naar intensieve zorgen. Niemand had een idee hoe lang ze daar moest blijven en niemand kon de jonge ouders daarop een antwoord geven.

“Ik wil geen steen werpen naar het personeel van het ziekenhuis, maar achteraf gezien is daar structureel toch wat fout gelopen. Drie dagen na de bevalling moesten wij plots naar huis. Ik schiet niet rap uit mijn krammen, maar toen kreeg ik het moeilijk”, zegt Nicolas in Dag Allemaal.

Sarah en Nicolas waren boos en wilden hun dochtertje niet achterlaten. Nicolas kreeg de koalakamer aangeboden, maar dat ging uiteindelijk niet omdat Elisabeth niet weg mocht van intensieve en de mama alleen op zo’n kamer verboden was volgens het systeem.

“Die machteloosheid was vreselijk. Ik wilde absoluut borstvoeding geven, omdat Elisabeth die steun echt nodig had. Ze moest om de tweeënhalf uur drinken, wat onmogelijk was als ik naar huis moest. We kregen dan uiteindelijk, dankzij de lieve mensen op de dienst, dan toch een kamer.”

En maar goed ook, want pas na 3 weken begon het beter te gaan met Elisabeth. “Maar toen we na 3 weken daar weg wilden, mochten we plots niet meer vertrekken. ‘Ze is nog te fragiel, het is beter dat je blijft’, kregen we te horen. Na vijfenhalf weken, konden we dan toch naar huis, net toen die hittegolf eraan kwam.”

Download onze app voor Android of iOS