.
News Image

Schlagerfestival in Mijn Pop-uprestaurant

En ook de Boxy-broers komen langst.
Na een – meestal – smakelijk bezoek aan de pop-ups in Genk zakken recensenten Kristof en Stefan Boxy op donderdag 31 maart 2016 af naar Mémé Gusta en Strombowli in Kortrijk. De zussen Chloë & Magali hopen de tweelingbroers ’s middags te overtuigen met hun Sicilian bowl food. De inzet is hoog, want in elke stad wordt straks één pop-up genomineerd voor sluiting.

Terwijl de Boxy’s proeven van Strombowli maken buren Jan & Nele tijdens de middagservice gebruik van hun eigen klanten om feedback te verzamelen over hun gerechten. Zo besluiten ze om hun garnaalcocktail alsnog te veranderen, vlak voor de komst van de recensenten. Kunnen de Boxy-broers het vernieuwde recept smaken?

Terwijl de recensenten hun werk doen, zet topgerant Dries zijn ronde verder langs de pop-ups. Eerste halte is L’Oro Nero van Myrthe & Giordano. Zij merken dat heel wat klanten niet komen opdagen en Myrthe moet ingrijpen om meer cocktails te verkopen.

Buren Sven & Amanda krijgen ondertussen hoog bezoek over de vloer. De zangers van het Schlagerfestival komen lunchen en Amanda heeft haar oog laten vallen op de host van de show: Kürt Rogiers. Vlak voor de avondservice van start gaat, krijgt het duo ook tips van topgerant Dries. Daaruit blijkt dat Amanda haar personeel iets strenger zal moeten aanpakken.

In Antwerpen zijn Willem & Miette opgelucht om chef Sara terug in hun keuken te hebben na twee vrije dagen. Willem heeft ondertussen echter niet stilgezeten. Hij verrast iedereen met zijn eigen vegetarische taco. In de aangrenzende pop-up Bikke & Smooz hebben Caroline & Gillian besloten om toch verder te gaan met hun pop-uprestaurant. De dames zijn gelukkig, want hun zaak dit deze keer helemaal vol. Dat betekent voor het team alle hens aan dek…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM.

Bio van Kristof Boxy, Stefaan Boxy en Kürt Rogiers