.
News Image

Schokkend: dochtertje Tom De Cock slachtoffer van rascime

Amper 2,5 jaar jong en al slachtoffer van racisme.


Opvallende post van MNM-presentator Tom De Cock op maandagochtend. Even door de ogen wrijven want op maandagochtend letten we dubbel zo goed op als we iets lezen op het wereldwijde web. Tom De Cock zette op Facebook en Instagram een opvallend bericht. Zijn 2,5 jaar jonge dochtertje Jasmijn is het slachtoffer geworden van racisme. Tom De Cock en zijn man Maarten adopteerden in 2014 een kindje. Het was een hele stap voor het koppel maar een stap waar beiden klaar voor waren. Tom en Maarten gaven hun dochtertje Jasmijn een warm welkom in de zomer van 2014. Maandag gebeurde er iets waar Tom toch even van schrok.



Tom kreeg een reactie op een bericht op Facebook van een man die kritiek heeft op het 2,5 jarige dochtertje van Tom De Cock. “Met alle respect… uw dochter is geen Vlaamse. Maar Vlaamse van… origine! En het is niet omdat mensen zoals u verlangen dat de wereld ene pot nat wordt, dat het ook zo moet zijn. Het is uw volste recht dat te willen, het is mijn volste recht er tegenin te gaan. Amper 100 jaar geleden sneuvelden ze met miljoenen om vreemde culturen hier buiten te houden. Vandaag ontvangen personen zoals jij ze met open armen. Deze jonge mannen die hun leven gaven voor onze vrijheid / cultuur / waarden en normen draaien zich om in hun gaf. En indien je zo hoog oploopt met het multiKulturele, staat het je vrij te emigreren. Kijk naar de criminaliteitscijfers en de bevolking in onze gevangenissen, dan zie je wat het voor een verrijking is”. Tom besloot het bericht integraal op Instagram en Facebook te publiceren en maakte van de gelegenheid meteen 2,5 jarige dochter Tom De Cock slachtoffer van racisme gebruik om zelf te reageren op het bewuste bericht van Joeri Vanhoutte.



Tom De Cock besloot op Facebook te reageren: Met alle respect... Dit is de allereerste keer dat mijn dochter met racisme te maken krijgt. Ze is gelukkig nog analfabeet, en misschien houd ik dat best zo de rest van haar leven. Het gemak waarmee plat racisme publiekelijk beleefd wordt, met naam en toenaam, zonder enige schaamte... meer zelfs: met een aan fundamentalisme grenzende overtuiging. Zo van och jongen, je snapt er niks van, en je perfect sluitende, menselijke argumenten laten me koud. Beangstigend. Wat vroeger in obscure kolommen van hln.be gebeurde, neemt stilaan politiek en publiek debat over. Ons protest is zwak. Onze kleinkinderen gaan ons idioten vinden”, besluit Tom.



Tom De Cock en Joeri Vanhoutte gingen al eerder met mekaar in de clinch op Facebook naar aanleiding van Zwarte Piet en Sinterklaas. Die discussie kan je op Facebook volgen.