Seppe Nobels: “De steun volstond niet voor al die kosten”
In ‘Restaurant Misverstand’ zien we topchef Seppe Nobels elke week de lekkerste gerechten op tafel toveren, samen met de deelnemers met jong dementie. Seppe kreeg op vroege leeftijd al te maken met dementie, want zijn opa leed er ook aan.
“Maar ik ben niet bang dat mij hetzelfde te wachten staat”, begint Seppe in Dag Allemaal. “Het kan ons allemaal te wachten staan. Naast erfelijke aanleg kan ook voeding een rol spelen en stress. Dan mag ik mij zeker zorgen maken. Door de horecasluiting de afgelopen jaren heb ik veel financiële stress gehad. De steun van de overheid volstond niet om de vaste kostenstructuur te dekken”, zucht Seppe in Dag Allemaal.
De stress heeft er ook voor gezorgd dat Seppe scherper staat dan ooit. Al heeft sporten en een gezond voedingspatroon ook een grote invloed gehad. “Als kok proef ik natuurlijk veel. Op een gemiddelde dag stak ik wel twee kilo in mijn mond. Nu eet ik bewuster en geef ik mijn lichaam structuur.”