.
Dieter Coppens samen met Seppe Nobels en Anouck de Bruijn
zondag 24 april 2022

Seppe Nobels: “Ik wil dat taboe graag doorbreken”

Daarvoor kreeg hij hulp

‘Restaurant Misverstand’ is een ongelooflijk succes. Wekelijks stemmen honderdduizenden Vlamingen af op één om de avonturen van Dieter Coppens, chefkok Seppe Nobels en de deelnemers met jongedementie te kunne volgen. Een programma dat niet alleen een avontuur was voor de kandidaten maar ook voor Seppe Nobels.

“Het is een avontuur die ik nooit meer zal vergeten. Maar ik vind het wel zorgwekkend om te weten dat de groep mensen met dementie of jongdementie alsmaar aangroeit. In het programma wil ik daarom graag het taboe rond de ziekte wegwerken”, vertelt hij in Story.

En daarvoor kreeg Seppe heel wat hulp van mensen uit de medische wereld, maar ook door mantelzorgers. “Aanvankelijk leek het voor ons glad ijs, omdat een keuken moet draaien en de klanten kwaliteit voorgeschoteld moeten krijgen, maar al snel beseften we dat zorgzaamheid en geduld essentieel waren. Er zit geen Gordon Ramsay in mij. Roepen en tieren in een keuken is een teken van onmacht, dat je de pedalen e het overzicht kwijt bent.”

Bio van Seppe Nobels

Meer Over:

Seppe Nobels