.
Sergio
zondag 18 december 2022

Sergio gaat ervoor: “Het is een mentale kwestie”

Hij doet zijn best

Binnen een paar maanden zien we ongetwijfeld een nieuwe Sergio op het podium staan. Sergio moet op doktersadvies vermageren, en zeker als hij nog eventjes wil blijven doorgaan. De zanger voelde zich niet langer goed in zijn vel en daar moest dringend iets aan gedaan worden.

Een drietal weken geleden woog Sergio 106 kilo, ondertussen zijn dat er ongeveer een 4tal minder. Het is zwaar, maar Sergio gaat er voor.

“Maar het probleem zijn vooral de weekends, als ik moet optreden. Daarvoor éét ik bijna niets, omdat ik niet met een opgeblazen gevoel op het podium wil staan. Maar daarna zit ik wel vaak met een hongertje. En hier vlakbij is een frituur die tot 4 uur ’s nachts open is…”

Sergio kan niet altijd aan de verleiding weerstaan en ging vaak naar het frituur vlakbij. “Ik at dan een heel buffet op. Een groot pak met stoofvleessaus, balletjes in tomatensaus, twee bouletten en een curryworst. Nu houd ik het op een klein pakje met light mayonaise en een boulet.”

Het is alleen nog maar de vraag of Sergio dat allemaal gaat kunnen volhouden en zelf durft hij het ook niet te garanderen. “Het is weer een mentale kwestie, je moet een knop kunnen omdraaien. De eerste vier weken zijn het moeilijkst, daarna zit je in een flow en gaat het makkelijker.”