.
News Image

Sergio Herman coacht vijf enthousiaste duo's in Mijn Pop-Uprestaurant!

Evi Hanssen presenteert!

Neem vijf enthousiaste duo's, meng ze met de onuitputtelijke passie van coach Sergio Herman, voeg er een pittige eerste opdracht aan toe en Mijn Pop-Uprestaurant! kan van start gaan. Op woensdag 5 februari staan de deelnemers van Mijn Pop-Uprestaurant! voor hun allereerste beproeving. Onder het goedkeurende oog van topchef Sergio Herman en met de morele steun van presentatrice Evi Hanssen zullen ze op donderdag 6 februari voor de allereerste keer samen, als team, een diner bereiden in een eenmalig pop-uprestaurant in Gent. Dat kondigde Sergio Herman vanochtend zelf aan op Q-music. Hiermee is het startschot van Mijn Pop-Uprestaurant! gelost.
Met de opmars van pop-uprestaurants waait er een frisse wind door de horecawereld. De afgelopen maanden openden in België tal van tijdelijke restaurants, denk maar aan 'Lo' van Wout Bru, 'Sofie' van Sofie Dumont of 'Yellow' van Gert De Mangeleer. Zo'n tijdelijk concept in een uniek kader zorgt ervoor dat horecaondernemers en chefs kunnen experimenteren met food, creativiteit en beleving. Tijdens Mijn Pop-Uprestaurant! zullen vijf duo's hun ideale horecaconcept uitwerken, en dit op vijf verschillende locaties. Elk pop-uprestaurant zal een eigen invulling en persoonlijkheid krijgen, want de kandidaten bepalen zelf de inrichting en het culinair concept. De kijker kan proeven van elke pop-up en bepaalt uiteindelijk wie als winnaar uit de bus komt. Het winnende koppel steekt 100.000 euro op zak.

De vijf duo's worden gedurende de oprichting en uitbating van hun popuprestaurant begeleid door experts in hun vakgebied. Topchef Sergio Herman is één van deze experts. Hij zal de kandidaten, samen met vakmensen uit verschillende domeinen, ondersteunen en adviseren. Elke horecadiscipline zal onder de loep genomen en geëvalueerd worden door verschillende vakmensen. Voor de kandidaten wordt het ongetwijfeld een leerrijke en onvergetelijke ervaring.
Sergio Herman: "Pop-up is een chemie van een locatie die geheimzinnigheid, een eigen visie en karakter uitstraalt. Het moet conceptueel en visionair zijn met een doordacht ondernemerschap. Het is veel meer dan enkel goed koken of de mensen in de watten leggen. Het draait hier allemaal om lef en een eigen signatuur die je enkel kan bereiken met doorzettingsvermogen, passie en originaliteit."
Sergio Herman erfde de liefde voor het keukenvak zelf van zijn vader, die hij jarenlang als gedreven chef aan de slag zag. De twee stonden samen achter het fornuis in het populaire restaurant Oud Sluis, dat onder Sergio's bewind met drie sterren werd bekroond. 25 jaar later, op 22 december 2013, sloot Sergio Herman de deuren van Oud Sluis. Dit voorjaar zal hij samen met zijn rechterhand Nick Bril het restaurant The Jane openen in Antwerpen. Daarnaast ondersteunt Sergio het team van Syrco Bakker bij Pure C Bar & Restaurant in Cadzand aan.

Evi Hanssen zal vanaf maart Mijn Pop-Uprestaurant! presenteren en begeleidt de duo's tijdens hun parcours.
"Ik heb er enorm veel goesting in! Ik ben wel te vinden voor al die nieuwe concepten: soepcafés, koffiebars, wasbars, ik wil het allemaal wel eens proberen. Hoe gekker hoe liever! Een pop-upconcept laat het toe om eens gedurfder uit te hoek te komen. Ik kijk er naar uit om te ontdekken wat de kandidaten voor ons in petto hebben."

Dat de duo's er meteen stevig mogen invliegen bewijst de eerste opdracht die Sergio Herman voor hen in petto heeft. Op woensdagochtend 5 februari 2014 kondigde hij op Qmusic aan dat de vijf duo's samen een eenmalig pop-uprestaurant uit de grond zullen moeten stampen. Dat gebeurt in de Gentse brouwerij Gruut. Het concept van de eenmalige pop-up, het menu dat er geserveerd wordt en de uiteindelijke uitwerking ligt in handen van de duo's zelf. Maar dat alles moet wel gerealiseerd worden in amper twee dagen tijd, want op donderdagavond 6 februari worden de deuren van de pop-up geopend voor veertig gasten.
Sergio Herman: "Mijn Pop-Uprestaurant! is een mooi conceptueel iets, op een bijzondere, mysterieuze locatie. Het draait om creatievelingen, mensen met een bepaalde visie, met een zekere drive, die ondernemerschap kunnen laten zien. En ze moeten lekker kunnen koken natuurlijk. Donderdagavond gaan de vijf toffe koppels samen een pop-up beginnen, en dit voor één service. Ze gaan samen koken, de locatie inrichten, een concept bedenken… Pop-up moet verrassend en conceptueel zijn, dus we gaan meteen zien welk vlees we in de kuip hebben, wie haantje de voorste is en wie kan koken. Tien Q-duo's en tien VTM-duo's kunnen donderdag komen eten."