.
Sergio Herman
donderdag 2 november 2023

Sergio Herman: “Ik heb daar het culinaire licht aangestoken”

En dat als eerste

Sergio Herman heeft weer iets gevonden waar hij zijn zinnen kan op zetten. Hij concentreert zich vanaf nu helemaal op Antwerpen en heeft daar een testkeuken klaar die binnenkort ook als intiem restaurant zijn dienst zal doen.

We kennen Sergio allemaal als de topchef bij onder andere ‘The Jane’. Met zijn nieuwe project ziet hij het allemaal iets kleinschaliger en dat is toch een grote verandering.

“Er is best veel veranderd sinds Oud Sluis, waar ik nu tien jaar geleden gestopt ben. In Zeeland heb ik mooie dingen kunnen doen. Ik durf gerust te zeggen dat ik de eerste was die in Cadzand het culinaire licht heeft aangestoken”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Veel van zijn opgestarte restaurant zijn niet meer van hem en hij is er ook niet meer aan het werk. Maar op al die plaatsen blikt hij terug met de mooiste herinneringen.

“Op een bepaald moment wil je gewoon wat meer van de wereld zien en niet de hele dag in de keuken staan met je schort. Ik heb aan de top van de wereld gestaan, je gaat voor het beste, voor sterren. Maar het was ook veel. Ik ben nu 53 en kijk gewoon anders naar het leven dan vroeger.”