Sergio Herman: “Je moet een liefhebber zijn, that’s it”
Binnenkort start Sergio Herman een nieuw restaurant in Antwerpen. Er is plaats voor 24 couverts en er is kunst en live muziek aanwezig. Zomaar binnenstappen, dat zal niet lukken.
“Je moet een liefhebber zijn, that’s it. Er zijn veel mensen die nooit de kans hebben gehad in Oud Sluis te eten. Nou, die kans krijgen ze. Niet dat ik hier de gerechten van Oud Sluis ga serveren. Maar dat gevoel van toen, die passie, zelf dat bordje inzetten, dat praatje aan tafel, dat wil ik terug. Want dat heb ik gemist. Gewoon mensen gelukkig maken, want dat maakt mij gelukkig”, zegt Sergio in Het Nieuwsblad.
De voorbije jaren zijn druk geweest voor Herman, maar van koken kwam er niet altijd evenveel in huis.
“De voorbije jaren was er nul ruimte voor creativiteit. Ik was alleen maar met oplossingen bezig, herstructureren, alles had aandacht nodig. Ik zat slecht in mijn vel, daar kwam nog eens die scheiding bij. Dan kan je wel in een hoekje zitten janken, maar daar schiet je ook niks mee op.”