.
News Image

Shania Gooris spreekt klare taal

Dochter van Kelly Pfaff en Sam Gooris is niet op haar mondje gevallen.


In “De Pfaffs” zagen we haar allemaal opgroeien, maar ondertussen is Shania een 17-jarige jonge vrouw die weet wat ze wil en niet op haar mondje gevallen is.



Vorige zomer postte ze een foto van zichzelf in badpak ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van mama Kelly Pfaff. Meteen brak op sociale media de hel los en werd Shania bedolven onder kritiek. De commentaar op die foto had ze helemaal niet verwacht, vertelt Shania in Humo. Zelfs papa Sam Gooris, die héél beschermend is, had zijn goedkeuring gegeven om de foto te posten. Maar plotseling werd Shania “een slet met hangborsten”…



Shania kreeg heel wat bodyshaming te verduren, terwijl het gewoon een hoog uitgesneden seventiesbadpak was dat je borsten wat platdrukte, aldus Shania in Humo. Maar het meisje staat sterk in haar schoenen. “Het is mijn lichaam. Ik moet erin leven en ik ben er tevreden mee,” verduidelijkt Shania in Humo. Er waren echter ook veel Vlamingen die voor haar op kwamen. Maar dat is niet nodig, aldus Shania. De jongedame kan als 17-jarige prima op zichzelf passen en vond het wel lief dat mensen haar verdedigden, maar ze kan het zelf ook wel aan. Ze is verbaal dan ook heel sterk, vertelt Kelly Pfaff.



“Je tong is een sterker wapen dan je vuisten,” heeft Kelly Pfaff haar kinderen altijd als advies meegegeven. Ergens over praten helpt altijd. En Shania is duidelijk niet op haar mondje gevallen. Vooral met mensen die haar moeder afkraken heeft Shania het moeilijk. Vaak zijn dat mensen “die met een zak chips achter hun computer zitten en proberen andere mensen zich even slecht te laten voelen als zij,” aldus Shania in Humo.



Shania is maar wat trots op wat haar moeder allemaal verwezenlijkt. Ze vindt het dan ook spijtig dat Kelly Pfaff niet de erkenning krijgt die ze verdient, want volgens Shania is haar moeder echt een “keigoeie” DJ.



In de voetsporen treden van haar ouders ziet Shania voorlopig niet zitten. Een showbeest is ze niet en ze voelt niet de behoefte om in de spotlights te staan.



Shania ziet haar toekomst vooral in de psychologie. Ze vindt het heel fascinerend om te zien hoe mensen allemaal anders reageren op ingrijpende situaties. Waarom reageert het menselijke brein bij iedereen anders? Een job als therapeut ziet ze dan ook zitten. Samen met mensen die in de problemen zitten zoeken naar oplossingen. Ook in haar vriendengroep is ze altijd een beetje “de mama “ geweest.



In de toekomst wil ze dus vooral hard gaan werken om centjes te verdienen zodat ze snel een eigen appartementje kan kopen. Even lang bij haar ouders blijven wonen zoals Kelly en Sam deden in De Pfaffs, dat ziet ze niet zitten. Shania geeft toe dat ze snel haar eigen plekje wilt, ook al vond ze het héél fijn om met z’n allen in één groot huis te wonen zoals ten tijde van De Pfaffs. Familie blijft ook nu enorm belangrijk voor Shania. Ook al hebben ze momenteel allebei wat last van hun puberale hormonen, de band met broer Kenji blijft heel close. Alleen van Kenji is ze zeker dat hij er altijd voor haar zal zijn.



Op 30 januari zien we hoe Shania en Kenji terugkeren naar het jaar 1989 voor het VTM-programma “Groeten uit…” In dat jaar was Kelly Pfaff 12 jaar en voor één keer neemt ze echtgenoot Sam Gooris en hun kinderen Shania en Kenji meer naar de tijd van toen…