.
Kenji Gooris, Shania Gooris
zaterdag 27 januari 2024

Shania Gooris: “We zijn er volledig in meegegaan”

Alles aten ze op

Een reis naar Japan, het is een unieke belevenis die je (normaal gezien) niet snel een tweede keer maakt. Sam Gooris, Kelly Pfaff, Shania Gooris en Kenji Gooris kregen die kans naar aanleiding van het derde seizoen van ‘Expeditie Gooris’.

Tijdens hun reis zijn er Shania en Kenji toch een aantal dingen opgevallen. Zo viel het onder meer heel erg op dat de mensen daar superbeleefd zijn. En dat kan Shania wel appreciëren.

“Europeanen zijn soms echt lomperiken! Op dat vlak kunnen we van de Japanners echt nog iets leren. Ze hebben daar ook geen vuilnisbakken op straat, je moest dat altijd bijhouden tot je dat ergens binnen kwijt kon. Maar dat raak je snel gewoon. Het is ook niet dat je de hele tijd met vuilnis in je handen loopt, hé”, klinkt het in Dag Allemaal.

En natuurlijk, als je in Japan bent, moet je ook even wennen aan het Japanse eten. Al viel dat goed mee voor broer en zus om daarin mee te gaan.

“We zijn volledig meegegaan daarin, zelfs bij het ontbijt aten we rauwe vis. Wat ze ons voorschotelden, hebben we opgegeten. Alleen tofoe, dat is echt niet te vreten! Eén keer zijn we bij McDonalds' gaan eten, naar het einde toe. Kenji was niet meer te houden, die was daar al twee weken voor aan het zagen.”

Bio van Shania Gooris, Sam Gooris, Kelly Pfaff en Kenji Gooris