.
Sid Van Oerle in Thuis
zondag 23 oktober 2022

Sid Van Oerle: “Dat leek me niet gemakkelijk om te doen”

Het is een afgesloten hoofdstuk

Vorig seizoen moesten de kijkers van ‘Thuis’ afscheid nemen van Kobe, gespeeld door Sid Van Oerle. Sid vond niet langer plezier in zijn personage en hij besloot dat het genoeg was geweest.

Sid heeft ondertussen niet stil gezeten en heeft heel wat leuke projecten mogen doen. En er staan ook heel wat leuke projecten op de planning.

Sid heeft na ‘Thuis’ zijn baard afgeschoren en dat gaf een heel bevrijdend gevoel voor de acteur. “Mijn personage Kobe was een beetje sjofele gast. Hij zag er wat onverzorgd uit, maar ik moest die look behouden. Sinds ik uit ‘Thuis’ ben, kan ik doen wat ik wil. En dat is fijn. Kobe was een beetje een beperking op de andere rollen die ik speelde”, vertelt hij aan Primo.

Nog heel af en toe wordt Sid aangesproken als Kobe, maar gelukkig voor hem valt het allemaal nog mee. “Ik werd eigenlijk vooral veel aangesproken over mijn opvolger. Het leek me geen makkelijke positie voor hem om in terecht te komen.”

‘Thuis’ is een afgesloten hoofdstuk voor Sid en ook kijken naar het programma doet hij niet meer. “Bewust niet. Ook niet om te kijken hoe mijn opvolger het deed.”

Bio van Sid Van Oerle

Meer Over:

Sid Van Oerle