.
De Kotmadam
donderdag 10 november 2022

De gezelligste Kotmadam van het land is terug met een nieuw seizoen

Eindelijk en nieuwe seizoen.

Studentenkamer te huur.’ Met die boodschap voor het raam van het iconische Snoephuisje van madame Jeanne start het 24ste seizoen van De Kotmadam. Vanaf zondag 20 november gaan de deuren van haar studentenkot terug open en volgen de misverstanden elkaar op in een nieuwe reeks afleveringen. Vlaanderens langstlopende sitcom staat opnieuw garant voor humor en nostalgische ontspanning voor het hele gezin. En een vrije kamer, dat wil zeggen dat er zich een nieuwe student aanmeldt. Arno Moens (bekend als Remco uit Lisa) maakt zijn intrede als Simon en neemt de kamer in van Lukas.

Simon maakt meteen in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zijn opwachting. Hij heeft zijn zinnen gezet op de vrije kamer in het studentenhuis en weet medestudenten Martha (Helle Vanderheyden) en Ines (Anouck Luyten, alias Katja uit Lisa) meteen voor zijn kar te spannen. Maar zoals dat in De Kotmadam al eens durft te gaan, heeft Victor (Frederik Huys) een andere, meer geschikte huurder op het oog.

Arno Moens: “Ik heb nog fijne herinneringen aan de opnames voor De Kotmadam. Een van de studenten mogen spelen in zo’n iconische reeks was een unieke ervaring. Deze opnames gebeurden nog voor ik de rol van Remco in Lisa kreeg. Beide personages hebben wel wat gemeen. Simon is een zeer vlotte, spontane en energieke creatieveling, net als Remco. Het enige verschil is dat hij zijn vrouwelijke kotgenoten nét iets belangrijker vindt dan zijn studies. Dat gaat nog een aantal komische taferelen opleveren.”


Vaste waarden Katrien Devos en Mark Verstraete kruipen voor de 24ste keer in de huid van iconische kotbazen Jeanne en Jef. Jef, die nog steeds alle truken uit de kast haalt om toch maar te kunnen gaan vissen. En Jeanne, die hem koste wat het kost in het gareel probeert te houden. Naar goede gewoonte tekenen heel wat bekende koppen present voor een gastrol: Machteld ‘Mimi’ Ramoudt, Christophe Haddad, David Michiels, Ron Cornet, Warre Borgmans, Robin Keyaert, Dries De Vis, Kim Hertogs, Peter Bulckaen, Nathan Naenen, Lotte Mariën, Darya Gantura, Sid Van Oerle, Carry Goossens, Jelle Florizoone, Tinne Oltmans, Ben Segers, Arnold Willems, Herman Verbruggen en vele anderen.

Vanaf zondag 20 november om 19u55 bij VTM

Meest recente foto’s van David Michiels, Ron Cornet, Warre Borgmans, Peter Bulckaen, Darya Gantura, Carry Goossens, Jelle Florizoone, Tinne Oltmans, Ben Segers, Arnold Willems en Herman Verbruggen: