.
Sid Van Oerle in Thuis
woensdag 5 oktober 2022

Sid Van Oerle: “Wil ik dat voor de rest van mijn leven?”

Hij begon te twijfelen

Sid Van Oerle speelde 5 jaar lang de rol van Kobe in ‘Thuis’. Zijn personage is niet meer in de soap te zien en Sid trekt nu ook naar het theater. Hij zal meespelen in ‘Moord op de Oriënt Express’, een productie van Backstage Producties, onder leiding van onder andere James Cooke.

Sid kreeg de rol van kolonel Arbuthnot. En dat wordt een stevige uitdaging voor de acteur, want hij heeft het niet meteen voor soldaten.

“Ik ben nogal een rebel. Als iemand me zegt wat ik moet doen, doe ik het net niet. Tegen gezag heb ik me altijd wat afgezet, maar Arbuthnot is gelukkig veelzijdiger dan alleen maar ‘de militair”. En daar doe je het als acteur voor. Zo’n rollen met vlees aan zijn geweldig om te spelen”, zegt Sid in Primo.

Gelukkig voor Sid heeft hij meteen een nieuwe rol te pakken al moet hij ook eerlijk toegeven dat hij ‘Thuis’ en Kobe niet meteen mist.

“Toen ik de rol had aangenomen werd gesproken over een termijn van zes maanden. Maar het werd langer, veel langer. Tot ik me begon af te vragen of ik dit voor de rest van mijn leven wou doen. Op den duur voelde het te veel als werk aan en ik wil nog altijd plezier beleven aan wat ik doe.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sid Van Oerle

Meer Over:

Sid Van Oerle