.
Jean-Claude Van Damme en Sigurd Tanghe
woensdag 11 januari 2023

Sigurd Tanghe: “Ik mocht zelfs mee naar haar kasteel”

Hij weigerde het aanbod

Wie al naar ‘The Sky Is The Limit’ heeft gekeken, weet dat Sigurd Tanghe goed bevriend is met Jean-Claude Van Damme. Maar hij is niet de enige bekende naam in zijn contactenlijst.

“Op een dag kreeg ik telefoon van een zekere Isabella, een prinses van Swaziland. Ze zei dat ze interesse had in mijn werk. Ik had nog nooit van Swaziland gehoord, laat staan van die Isabella en dacht dat het een grap was. Maar niet veel later kreeg ik van haar een officiële uitnodiging voor het filmfestival van Cannes. Ik wilde er niet met lege handen toekomen en maakte een kleurrijk werk van Marilyn Monroe”, doet Sigurd zijn verhaal in Dag Allemaal.

De ontvangst van Sigurd was erg hartelijk en Isabella deed alsof hij haar beste vriend was. Hij werd meegenomen naar een privéfeest op een miljoenenjacht van Forbes en als het van Isabella had afgehangen dan mocht Sigurd ook mee naar haar kasteel.

“Maar ik wilde liever naar huis en nam dat werk ook weer mee. Een paar weken later kreeg ik een uitnodiging voor een feest bij een Franse markiezin. Daar is dat werk van Marilyn Monroe geveild. Grappig, de markiezin liep op het einde van de avond te zwalpen door haar kasteel. Ze had meer dan één glas champagne te veel op.”