.
Silvy De Bie
dinsdag 6 februari 2024

Silvy De Bie: “Ik breng mijn dagen grotendeels door in bed”

Ze heeft het moeilijk

Silvy heeft al vaker last gehad van duizeligheid waarbij ze moet overgeven en maar beter in bed kan gaan liggen. Ook nu, na haar ooroperatie heeft ze er opnieuw veel last van gehad en moest ze in bed blijven liggen.

Toen het de eerste keer voorviel, wisten de dokters ook niet wat het precies was. Zij dachten aan epilepsie en Silvy kreeg medicatie voor de epilepsie.

“Bij een zoveelste aanval heb ik mijn ogen gefilmd met mijn smartphone. Die waren helemaal aan het wegdraaien. Dat filmpje heb ik in het ziekenhuis getoond en toen wisten ze dat het oorkristallen waren. Door bepaalde manoeuvres uit te voeren met mijn hoofd is het veel verbeterd en had ik er geen last meer van. Tot na die operatie begin deze maand, dus. Ik voelde direct dat het weer zover was. En veel erger. Mijn hoofd stond precies niet meer vast op m'n lichaam. Dat is zo'n vies gevoel. Deze keer kwam er direct een specialist aan te pas”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Een kleine week lang lag De Bie in het ziekenhuis na haar operatie. Met behulp van de dokters is ze daar ook beginnen revalideren.

“De artsen moesten specifieke bewegingen met mijn hoofd maken, zodat ik zou genezen, maar dat triggerde die oorkristallen. Daardoor gaf ik nog meer over. Nu ik weer thuis ben, breng ik mijn dagen nog steeds grotendeels door in bed. Bovendien zit ik in quarantaine voor zes weken. Ik mag absoluut niet verkouden worden, want dan kan mijn oor infecteren. In het ergste geval loop ik dan het gevaar doof te worden. Voor iedereen is zijn gehoor belangrijk, maar bij mij hangt mijn job ervan af.”

Bio van Silvy De Bie

Meer Over:

Silvy De Bie