.
Silvy De Bie
woensdag 26 april 2023

Silvy De Bie: ‘Weinig mensen beseften dat”

Ze hadden veel succes in het buitenland

Silvy De Bie en Wout Van Dessel kennen elkaar nu zo’n 24 jaar en staan daar zelf nog elke dag van versteld. Wout was eind jaren 90 deejay in discotheek Illusion waar feestganger nog aan de draaitafels cassettekes kwamen kopen. Één van hen was Silvy.

“Door mij is de wet op kinderarbeid er gekomen, waardoor ik ben moeten stoppen. In het middelbaar werd ik dan ook nog eens het slachtoffer van pestkoppen. Toen Wout zijn voorstel deed, had ik geen zin meer om in de belangstelling te staan. Ik werkte in een schoenenwinkel en had net mijn draai gevonden”, blikt Silvy terug in Dag Allemaal.

Wout bleef aandringen en Silvy ging met Wout mee naar de opnamestudio van Wouts beste vriend Regi Penxten. Daar namen ze ‘Turn The Tide’ op.

In Vlaanderen kende vooral Regi veel succes, maar Wout en Silvy vlogen de wereld rond om er overal op te treden. En dat deden ze niet voor één maand, maar wel voor een jarenlange wereldtournee.

“Sociale media bestonden nog niet, er waren dus maar weinig Vlamingen die toen beseften hoe goed wij het eigenlijk wel deden.”