.
Siska Schoeters
maandag 6 mei 2024

Siska Schoeters: “Dan lieg je!”

Iedereen heeft er

Het vijfde seizoen van ‘Durf Te Vragen’ is opnieuw een schot in de roos. Siska Schoeters praat met verschillende straffe groepen mensen en stelt vragen die andere mensen wel willen weten, maar nooit durven te vragen.

Net zoals ieder kind is Siska altijd heel nieuwsgierig geweest. Dat zit sowieso in ieder kind. Nieuwsgierigheid is tenslotte iets heel menselijk.

“Dat gaat er met de tijd een beetje uit omdat je ouders, je leerkrachten of omgeving je vertellen dat je bepaalde dingen niet mag vragen omdat het ongepast is. Dat is eigenlijk jammer”, zegt Siska in Flair.

Het programma doet het net zo goed omdat het een programma is vol eerlijkheid en wat nog belangrijker is: vol respect. Het gaat hier niet om freaks, maar mensen zoals wij allemaal.

“‘Elke mens op deze aardbol heeft vooroordelen. Als je zegt dat je ze niet hebt, dan lieg je. Iedereen vormt automatisch een mening over iemand anders als je die een allereerste keer ziet. Maar je mag je niet laten leiden door die vooroordelen, want die drijven ons uit elkaar. Door verschillende onderwerpen bespreekbaar te maken willen wij die vooroordelen en taboes toch proberen doorbreken. Leef en laat leven is echt mijn motto.’”