.
Siska Schoeters
zondag 23 juni 2024

Siska Schoeters: “Dat had ik vroeger als eerste gedaan” 

Nu niet meer 

Hoewel Siska Schoeters het een lange tijd moeilijk heeft gehad met haar veranderende lijf, kan ze nu met trots zeggen dat ze tevreden is met hoe ze eruit ziet en dat ze vooral veel pluspunten heeft.

“Vroeger zou ik onmiddellijk begonnen zijn met op te sommen wat ik niet mooi vind. Als ik iets aan mezelf zou veranderen, zouden het mijn nagels zijn. Ik heb een kort nagelbed, dat mag groter. Heel banaal. Ik zou kunnen zeggen dat ik liever een beter metabolisme zou hebben, maar eigenlijk is dat net mijn charme. Ik geloof ook echt dat ik de typische average girl next door ben. Ik ga nooit een supermodel zijn, maar ik ben wel heel normaal, leuk en zacht en ik heb twee keitoffe kinderen gekregen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Siska is een van de grootverdieners bij VRT en is bovendien ook nog eens een van de weinige vrouwen die tot dat clubje behoort.

“Zolang journalisten die vraag stellen aan vrouwen, is er een probleem. Want op die manier blijft dat idee gevoed worden. Jij hebt die vraag sowieso nog nooit aan een man gesteld. Dus journalisten moeten stoppen met die vraag. Dat wil niet zeggen dat er geen probleem is, maar hoe meer we het er met zijn allen over hebben, hoe vaker wij als 'zaag' worden neergezet. Omdat we wéér aanklagen dat we nog steeds minder verdienen en niet dezelfde rechten hebben als mannen.”