.
Siska Schoeters
zondag 16 juni 2024

Siska Schoeters: “Ze mogen trots zijn op hoe ze eruit zien” 

Dat moeten ze beseffen 

Je hoort wel eens vaker vrouwen klagen dat ze het moeilijk hebben met hoe hun lichaam steeds meer en meer verandert naarmate ze ouder worden. Siska Schoeters heeft het daar een tijdlang heel erg moeilijk mee gehad?

“Onlangs was ik door vakantie- foto's van een aantal jaren geleden aan het scrollen. Mijn eerste reflex tijdens zo'n moment is altijd: waar maakte ik mij zo druk over? Waarom zei ik vroeger altijd dat ik te dik was? Want ik was helemaal niet te dik, ik was juist keischoon . Ook het feit dat ik dat denk over foto's van amper twee jaar geleden, betekent dat, als ik die binnen twee jaar opnieuw bekijk, ik hetzelfde zou zeggen. Dat gaf een klik. Ik moet nú starten met zeggen dat ik er mooi uitzie. Misschien komt dat ook door veertig jaar te worden”, vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Siska is altijd wel een beetje streng geweest voor zichzelf en dat is gelukkig wel geminderd door ouder te worden. Zo heeft ze van haar schoonzus geleerd dat ze van zichzelf moet zeggen dat ze er goed uitziet in plaats van moe, wanneer haar dochter naast haar staat.

“Daardoor leer ik mijn kinderen aan dat ze trots mogen zijn op hoe ze eruitzien. Want wij zien er goed uit. Wij hebben niets om over te klagen. Het leven draait niet alleen om hoe je lijf eruitziet, maar vooral hoe je je voelt. Mijn zoon zegt dat ook. Die kan mij knuffelen en zeggen: Mama, jij bent zo zacht , waarop ik dat bevestig en zeg wat voor een zachte buik en billen ik heb. Geen dikke billen, nee, záchte billen.”