.
siska schoeters
woensdag 3 april 2024

Siska Schoeters: “Ze weten wanneer er een deur openmoet”

Ze heeft het soms moeilijk

Siska Schoeters is terug met een nieuw seizoen van ‘Durf Te Vragen’. Ze duikt onder meer in de wereld van ouders die hun kinderen verliezen, maar ook van fetisjisten. En voor die aflevering was ze toch een beetje bang.

“Zonder te willen overdrijven: aan de aflevering met porno-acteurs heb ik een trauma overgehouden. We bevonden ons in een kleine, afgesloten ruimte en als ik dan het gevoel heb dat ik geen lucht meer krijg, word ik kortademig en krijg ik tranen in mijn ogen. Het enige waar ik dan aan kan denken, is: ik wil hier weg. Het was een soort paniekaanval”, blikt Siska terug in Story.

Op zo’n moment gaat Siska heel erg haar grenzen gaan bewaken. Dat ze al vijf jaar lang met dezelfde ploeg kan werken, helpt daar ook enorm bij.

“Ze kennen mij en weten wanneer er een raam of deur moet openstaan. Als er verse lucht binnenkomt, maakt dat voor mij al een wereld van verschil. Of als ik voel dat er niet te veel druk is. Maar ik heb het echt wel onder controle. Gelukkig maar, want je kan niet altijd weg als je aan het draaien bent.”

Bio van Siska Schoeters