.
News Image

Soulsister komt tot leven

Muzikale pareltjes in Liefde voor Muziek.
Met knikkende knieën betreden de artiesten uit Liefde voor Muziek op maandag 15 februari 2016 het podium. In de zesde aflevering kiezen Eva, Dana, Belle, Ian, Sioen en Johannes namelijk één van de legendarische songs van Soulsister uit voor een originele bewerking. Wie durft hun grootste hit The Way To Your Heart onder handen te nemen en hoe klinkt Dana Winners versie van Through Before We Even Started?

Eén van de bekendste stemmen van Vlaanderen. Wereldwijd succes met Soulsister. Songs die in het collectief geheugen gegrift staan. Paul Michiels heeft het allemaal. Dat deze sportieve zestiger bovendien nog iedere dag gaat zwemmen en twee dagen per week vast, komen zijn muzikale vrienden én televisiekijkend Vlaanderen te weten in een nieuwe Liefde voor Muziek. “Ik ben een ijdele zot”, verklaart Paul in ‘zijn’ aflevering. Liefde voor Muziek start voor Paul echter met een onverwachte domper: voor de derde keer in zijn hele leven heeft hij een keelontsteking. Reden genoeg voor Dana Winner om haar wondermiddel boven te halen: een helend sapje van gember, citroen en wheatgrass.

Dat ze de songs van Soulsister onder handen mogen nemen is voor Ian, Belle, Dana, Sioen, Johannes en Eva een grote eer. “Paul is één van de beste Belgische singer-songwriters ooit. Als je dan jouw versie van één van zijn bekendste hits moet brengen… Dat is toch wel spannend”, klinkt het bij Johannes. “Het is iemand die zeer veel ervaring heeft en zeer veel generaties kent”, vult Sioen aan. “Je voelt dat de groep altijd wat stiller is als hij iets vertelt. Dat vind ik schoon.”

Dana Winner draagt als eerste een nummer op aan “The Boss van Belgium”. Een keuze maken uit zijn uitgebreide repertoire, was geen evidentie. “Jouw muziek, dat zijn allemaal nummers die er nooit zullen uitgaan. Ik ga voor Through Before We Even Started omdat ik daar heel blij van word”, licht Dana toe. Haar – volgens Johannes Dolly Parton-achtige – versie verrast iedereen. De grootste uitdaging is weggelegd voor Belle Perez. Zij zet haar tanden in The Way To Your Heart, zonder twijfel de bekendste Soulsister-hit. Gaat Belle voor een latino-versie, zingt ze in het Nederlands of kiest ze voor een Engelstalige cover?

Sioen gaat deze keer flink wat jaren terug in de tijd. Hij brengt een gevoelige cover van Downtown, de song die Paul in 1984 schreef, nog voor Soulsister bestond. Ook Eva De Roovere – zelf een bijzonder grote fan van Soulsister – weet met Like A Mountain een gevoelige snaar te raken. “Ik ken elk nummer van Soulsister en jouw soloplaten nadien. Ik kan alles meezingen”, luidt het. “Je hebt de originele versie doen vergeten”, concludeert Belle na de performance. Johannes Genard gooit het maandag over een heel andere boeg en kiest voor een naar eigen zeggen smooth, sexy versie van Changes.

En dan is het aan de benjamin van de groep om een nummer te brengen van de nestor. Ian Thomas – die in een open gesprek met Paul subtiel polst naar diens geheim voor de eeuwige jeugd – koos resoluut voor Females. “Ik zit zelf in de flierefluiterige tijd van mijn leven en vind dat het nummer daarom goed bij mij past.” Nadat iedereen aan de beurt is geweest, trekt Paul Michiels zijn red shoes aan om Let’s Dance te zingen, de grootste hit van zijn ultieme idool David Bowie.

Liefde voor Muziek, maandag 15 februari om 20.35 op VTM.

Meest recente foto’s van Soulsister, Paul Michiels, Sioen, Dana Winner, Eva De Roovere, Ian Thomas, Johannes Genard en Belle Perez: