.
First Dates
zaterdag 16 oktober 2021

Speciale aflevering van 'First Dates' op Dag tegen kanker

Het restaurant opent uitzonderlijk eventjes voor bijzondere daters...

Op de Dag tegen Kanker ontvangt het First dates-restaurant vier daters die van dichtbij met de ziekte te maken (gehad) hebben. Ze zijn - net als in de andere First dates-afleveringen - op zoek naar een fijne match en de liefde van hun leven, maar deze vier brengen ook hun verhaal rond kanker mee naar de datetafel.

Geert (63, gepensioneerde) was een echte Bourgondiër, die hield van het goede leven met eten en drinken. Tot in 2008 maagkanker bij hem werd vastgesteld. Hij is meteen geopereerd en zijn maag werd verkleind. Zijn ziekte heeft hem veranderd. Gezondheid is nu het allerbelangrijkste en hij verdraagt niet dat mensen zeuren over de kleine dingen.

Rani (27) werkt als oncologisch verpleegkundige in het ziekenhuis van Rumbeke. Ze staat daar mensen bij die kanker hebben. Rani is erg gepassioneerd en haalt enorm veel voldoening uit haar job en de band met haar patiënten. Het mooiste gevoel is als er patiënten genezen en daarna hun dankbaarheid komen uiten. Door alle verhalen en het verdriet dat ze ziet in haar job kan ze heel goed relativeren, ze is gelukkig met de kleine dingen.

Kiril (31) kreeg op zijn 28ste een zware diagnose: een hersentumor. Hij moest onder het mes en na de operatie volgde nog een zware chemobehandeling. Kiril is in totaal anderhalf jaar erg ziek geweest, maar intussen zit hij in zijn herstelperiode. Hij heeft het echter - naar eigen zeggen - nu moeilijker dan tijdens zijn ziekte, omdat hij zijn leven niet zomaar opnieuw kan opstarten.

Robbe (23, student) is een vrolijke jongeman met een passie voor reizen, musicals en DIY. Een levensgenieter die zijn leven graag wil uitbouwen met een avontuurlijke en impulsieve jongedame. Hij zoekt een familiemens, want familie is voor Robbe belangrijk. Hij droomt er zelf van om te settelen en papa te worden. Zelf heeft Robbe dat in zijn jeugd moeten missen, want zijn vader overleed, na een ziekte van jaren, aan kanker toen Robbe 12 jaar was. Het verlies maakte Robbe duidelijk dat hij van het leven moet genieten en geen kansen mag laten liggen.

First dates: op donderdag 21 oktober om 21.25 uur op Eén.