.
Mathias Coppens en Staf Coppens in De Code van Coppens
zaterdag 18 december 2021

Staf & Mathias blikken tevreden terug op drie seizoenen Code van Coppens

Een mooi afscheid van dit leuke seizoen...

Voor de speciale kerstaflevering vorige week werden Aaron Blommaert, Kürt Rogiers, Bieke Ilegems en Erik Goossens in feestelijke geschenkverpakking gestoken ter ere van 30 jaar Familie. 776.000 kijkers zagen vooral een zeer competitieve Kürt in beest-modus gaan, goed voor 37,1% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld). En daarmee zijn alle Bekende Vlamingen van dit derde seizoen Code van Coppens veilig terug buiten geraakt uit de knotsgekke escape rooms. Sommigen met alleen maar positieve herinneringen, anderen met een trauma voor het leven: Adriaan Van den Hoof bibbert nog na van de slangenkuil en An Lemmens & Ann Van Elsen zien overal zuster Ursula opduiken. Op zondag 19 december blikken de broertjes Coppens terug op drie seizoenen Code van Coppens. Mathias vanuit Mechelen, Staf vanuit Zweden.

Het programma is ondertussen ook succesvol geproduceerd in het buitenland. In deze aflevering exclusief beeldmateriaal van de Deense, Waalse en Arabische versie met de lokale hosts. Mathias heeft iets te bekennen: "Als wij een presentatie doen, hebben we eigenlijk nooit een script, we hebben geen vaste tekst." Staf onderbreekt: "Wacht even, dat komt gewoon omdat jij geen tekst kunt onthouden." "Ja, maar weet je wat straf is", vervolgt Mathias, "We hebben dit programma nu ook gemaakt voor het buitenland, met andere presentatoren. En die gebruiken nu... onze tekst. Dus een script dat geen script is!"

Door Corona was het niet evident om deze derde reeks Code van Coppens in te blikken. Vooral omdat Staf telkens over kwam uit Zweden voor de opnames. "Het was een ellende", oppert Staf. "En ik ben dan al zo bang van douane en politie. Ik weet ook niet waarom". Het bracht Mathias op het lumineuze idee om zijn broer Staf eens stevig te laten bibberen voor de Corona-politie tijdens een verborgen camera grap. Al deze extra's als kers op de taart van dit derde seizoen Code van Coppens op zondag 19 december om 19u55 bij VTM.

Bekijk ook deze items over Adriaan Van den Hoof:

Meest recente foto’s van Aaron Blommaert, Kürt Rogiers, Bieke Ilegems, Adriaan Van den Hoof, An Lemmens, Ann Van Elsen, Mathias Coppens en Staf Coppens: