.
Stan Van Samang
donderdag 9 maart 2023

Stan Van Samang eerlijk over wat hij het moeilijkste vindt aan het vaderschap 

Hij steekt niet weg dat het pittig is 

Onlangs kreeg Stan Van Samang bij ‘Thuis’ een stevige verhaallijn voor de kiezen. Tijdens de eerste huwelijksnacht van zijn personage Harry ontplofte diens huis na een gaslek, en dat terwijl Harry dacht dat zijn dochter Zihame nog in het huis aanwezig was.

Veel moeite om te bedenken hoe hij zo’n scène moet aanpakken heeft Stan niet. Als vader van twee kan hij zich perfect inleven in de gevoelswereld van zijn personage Harry als ouder.

“Als ik in de huid kruip van Harry en het gaat over mijn tv-dochter, dan weet ik goed welke schuiven ik moet opentrekken om ongerustheid te spelen”, meent Stan in Story.

Ook in het echte leven is hij immers een bezorgde papa. Zijn kinderen stukje bij beetje leren loslaten vindt hij dan ook allesbehalve gemakkelijk: “Dat vind ik een van de moeilijkste aspecten aan het vaderschap: van zodra je kinderen geboren zijn, ben je ze al aan het loslaten. Mondjesmaat, maar toch sneller dan je denkt. Dat zit in heel kleine dingen. Wanneer ze leren stappen, geef je ze al voor een stukje af aan de grote boze wereld. Maar je hebt geen keuze.”

“Papa zijn heeft me veel kwetsbaarder gemaakt”, besluit hij.