.
Stan Van Samang
zondag 11 augustus 2024

Stan Van Samang: “Iedereen gaat eronder gebukt” 

Hij kreeg er ook mee te maken 

Stan Van Samang heeft deze zomer het geluk gehad om een van de felbegeerde plaatjes in ‘TOTZ’ te pakken te krijgen. Voor Stan is het niet zijn debuut bij het programma. Hij heeft de hoogdagen nog meegemaakt toen hij pas bekend werd als zanger.

“Muzieksamensteller Jos Van Oosterwyck vroeg of ik 'eens' wilde komen zingen bij 'Tien om te Zien'. 'Heel graag, peeke,' zei ik, 'want dan heb ik dat circus ook eens meegemaakt'. In de zomer van 2007 mocht ik 'Scars' brengen tijdens de eerste aflevering van 'Tien om te Zien'. Voor ik het wist, stond ik op nummer één. Die zomer mocht ik in alle elf afleveringen optreden. Als ik een handtekening moest geven, was dat altijd omdat ik Kevin speelde in 'Wittekerke'. Maar na die zomer van 'Tien om te Zien' vroegen mensen plots een handtekening van Stan”, blikt hij terug in Tv Familie.

Iedereen kende Stan als acteur, maar plots was hij ook een zanger. Dat hij met veel vooroordelen te maken heeft gehad, daar kan de zanger niet over liegen.

“Maar ik denk dat vooroordelen menselijk zijn, dat iedereen ze heeft én eronder gebukt gaat. Ik heb acteren én zingen nooit als een tweestrijd ervaren, maar als een tweeluik. Voor de mensen die mijn agenda beheren, is het wél een strijd. Soms lukt het niet om op een bepaald uur te soundchecken voor een concert omdat ik nog ergens op een tv-set sta. Maar de komende tijd wordt het makkelijker om de puzzel te leggen, omdat ik me focus op mijn muziekcarrière.”

Bio van Stan Van Samang

Meer Over:

Stan Van Samang